Web Analytics Made Easy - Statcounter

ای قرار همیشگی مشهد الرضا، ای قرار همیشگی عاشقان شهر بهشت حریمت نقطه امن جهان است، صدای زائرانت را از چهارشنبه‌های عاشقی پذیرا باش چه آنان که با چشم دل آمده‌اند چه آنان که با دیده جان. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ،نمی‌دانم چهارشنبه که می‌شود با دل بیایم به بارگاهت یا با سر، با چشم دل بیایم یا با چشم دیده؛ امام رئوف سنگ فرش‌های حرمت سنگ صبور دل زائرانت بوده و فرش‌های گسترده شده شاهد رسیدن ندای میهمانانت به عرش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهارشنبه که می‌شود بیشتر از هر روز یاد شما در ذهنمان هیاهو می‌کند و دلمان بر فراز مناره‌های بارگاه مقدست بال می‌گشاید و همراه کبوترانت در آسمان حریمت به پرواز در می‌آید و سپس در گوشه ای دنج می‌نشیند و با مهربان‌ترین امام به گفت‌وگو می‌نشیند، براستی چه نیکو میزبانی هستید که پیش از آنکه میزبانتان لب باز کند حرف دلش را می‌فهمید و پیش از آنکه بخواهد عطا می‌کنید.

کرامت، بخشش و محبتتان بر همه زائرانتان از دور و نزدیک عیان است و دل پر احساس این میهمانان با نگاه شما جلا می‌یابد و صفای باطن نصیبشان می‌شود.

این روزها بوی اسپند و عطر و روضه در حریم تو بوی دیگری دارد صدای دسته‌های سینه زنی و عزاداری ارباب از تمام صحن و سرای حرم به گوش می‌رسد؛ از گنبد طلای حرم گرفته تا دیوارها و گلدسته‌ها همه رخت عزا برتن کرده اند و با کتیبه‌ها سیاه پوش شده اند.

این روزها در حرم رضوی زائران و مجاوران زیادی از اقصی نقاط کشور و شهر مشهد در ساعات مختلف به حرم مطهر رضوی می‌آیند تا علاوه بر عرض تسلیت به امام رضا(ع) برای سالار شهید ام حسین(ع) و یارانش نیز عزاداری کنند.

دسته‌های سینه زنی و زنجیر زنی در صحن‌ها و رواق‌ها در طول شبانه روز مشغول عزاداری هستند؛ حتی رواق کودک حرم مطهر رضوی نیز این روزها با حضور مداحان کودک و نوجوان مراسمات مذهبی خاص خود را دارد.

و اما امروز چهارشنبه عشقی است و بسیاری از مجاوران امام رضا(ع) این روز را برای عرض ارادت به اما رضا(ع) خود را از مسیرهای مختلف به حرم مطهر رضوی می‌رسانند تا روز زیارتی امام رضا(ع) را در این صحن و سرا باشند.

در شهر مشهد چهارشنبه‌ها حال و هوای دیگری دارد؛ گویی امام رضا در جای جای این شهر حضور دارد و مردم مشهد در این روز از کار خیر دریغ می‌کنند و هر کسی که می‌خواهد نذری ادا کند یا حاجتی دارد یا می‌خواهد قدم خیری بردارد را به این روز موکول می‌کند چرا که چهارشنبه به برکت نام امام رضا(ع) و روز زیارتی شمس الشموس لقب گرفته و این روز برای همه پر خیر و برکت است.

چهارشنبه‌های امام رضایی که می‌شود پویش‌های مختلفی در سطح شر مشهد که نه بلکه در سطح کشور راه اندازی شده است  در این روز به کمک نیازمندان و گرفتارها می‌پردازند با این جمله که آقا حساب کردند ... و امام رضا(ع) می‌شود بانی تمام کارهای خیر چهارشنبه‌های عاشقی تا فرامش نکنیم که در تنهاترین و سردترین روزهای زندگی حتی اگر کسی کنارمان نباشد یک دوست به وسعت تمام دنیا داریم که به وقت نیاز اجابت می‌کند هر آنچه را که در دل داریم ... چهارشنبه‌های امام رضایی| عاشقان‌ حرمت از دور و نزدیک دلشان برای ‌ضریح و صدای نقاره‌ها پر می‌کشد چهارشنبه‌های امام رضایی| گوشه‌ای از حرمت بهشت عشاق است/ عیدی دهه ولایت را نصیب تمام عاشقانت بگردان چهارشنبه‌های امام رضایی| بارگاه منورتان قطعه‌ای از بهشت است/از عمق جان مهربانی‌تان را درک کرده‌ایم

امام خوبم سلام از دور و نزدیک شیفتگانت را خوب می‌شنوی و پاسخ می‌دهی من نیز هم نوا با دل زائرانت سلام و ارادت خود را خدمتتان عرضه می‌دارم به امید دستگیری و نگاهتان و به امید شنیدن صدای مبارکتان در جواب سلاممان.

سلام بر شما امام مهربانی‌ها سلام بر شما شاه خراسان، سلطان ایران، سلام بر شما هشتمین امام و آرام جان قرار دل بیقراران...

انتهای پیام/282/ن

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: چهارشنبه های امام رضایی چهارشنبه ها امام رضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۰۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه سنگلج به کجا رسید؟

اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنر‌های نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنر‌های نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیار‌های مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدید‌های مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بنا‌های تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • اراضی رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شدند
  • دارالعباده سراسر ماتم وعزا در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • روضه| آزار و اذیت‌هایی که بر امام صادق(ع) روا داشتند+صوت
  • عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است
  • شهید مطهری در اوج حکمت و استادی، روضه خوانی را ترک نکرد
  • رفع ۳۴ مورد تجاوز به حریم راه‌های شهرستان بروجرد
  • مشارکت ۹ هزار دانش آموز دارابی در «چهارشنبه‌های امام رضایی»
  • بیا در آغوشم؛ به یاد «حسین بختیاری» که بهار پر کشید
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • تشکیل ۱۲ کمیته فرهنگی برای برگزاری اجتماع ۲۰ هزار نفری امام رضایی ها در البرز